Ons verhaal

Yve…. onze mooie, lieve, ondeugende maar ook uitdagende dochter is voor mij de motivatie geweest om mij te specialiseren in het slapen van baby’s en kinderen. Deze kleine meid heeft in haar eerste levensjaar mij en mijn partner vele slecht slapende nachten bezorgd. Dit begon uiteraard al in de kraamweek, maar waar ik goede hoop had dat het na 3 maanden wel eens wat beter zou gaan, bleef Yve ’s nachts spoken. Er zijn nachten geweest, waarin ik soms wel 15 keer per nacht naast haar bedje stond, troosten… troosten… troosten, speentje weer terug doen… en weer even verder slapen. 

Ik heb het hele internet afgezocht op zoek naar goede tips; diverse boeken gelezen en alle tips toegepast… maar op de een of andere manier zagen wij niet of nauwelijks verbetering. Vanuit mijn omgeving kwamen er tips als ‘laat maar huilen’ of ‘dat hoort erbij’. 
Wetende dat huilen niet goed is voor kleintjes, maar op een gegeven zelf radeloos zijn, hebben we dit toch maar geprobeerd. Vreselijk vond ik het… mijn kleine meisje zo horen huilen en niks ‘mogen’ doen. Dit werkte dus niet voor ons!. We hebben dit dan ook niet langer dan 10 minuten volgehouden. 

Het slapen van onze dochter werd op een gegeven moment voor mij een soort van obsessie. In mijn van dezelfde leeftijd al vrij snel door… maar Yve niet… Alles deed ik goed, dacht ik, maar toch hadden wij een meisje dat ’s nachts veel wakker was. 

Na bijna een half jaar zelf ook zeer slecht te hebben geslapen, er bijna door heen zittende, kwam ik in contact met Stephanie Molenaar, de schrijfster van de ‘Droomritme methode’. Door middel van een slaapconsult, wat kleine aanpassingen in onze aanpak, een goede dosis liefde en geduld is onze dochter beter gaan slapen en wij dus ook! Het bleek achteraf allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, maar je moet het allemaal maar net weten… 

Ik gun alle ouders en kleintjes een betere nachtrust dan dat wij hebben gehad, daarom help ik je graag! 
Ik zorg ervoor dat jij wel goed weet wat er speelt en wat je hieraan kunt doen. Met heldere adviezen en stappen leer jij jouw kindje weer lekker slapen.

Miranda Glasbergen