peuterbed_praktijk

De overgang naar een peuterbed… de praktijk

Enige tijd geleden schreef ik al hoe je de overgang naar een groter/ peuterbed zo soepel mogelijk kunt laten verlopen. Lees hier de tips en tricks…

Voorbereidingen
Met de nodige voorbereidingen was voor ons het moment daar… Yve naar een andere slaapkamer met een groter bed. Wij hebben gekozen voor een tweedehands peuterbedje met uitvalbeveiliging. De geborgenheid van het ledikant, het gemak van een groter bed, waar ze zelf in- en- uit kan komen.

Wekenlang is Yve meegenomen in het proces van een nieuwe slaapkamer. Ze heeft gezien dat papa de muren glad maakte, dit was een langdurend project. Mama schilderde de muren. Ineens was er een nieuw behangetje op de muur (met hartjes…).  Er kwamen kasten op de kamer en mocht Yve mee helpen het bed in elkaar te zetten.

Dit zou het moment kunnen zijn om over te gaan naar de nieuwe kamer. Echter hadden we nog geen matras voor het bedje, de stroom was nog niet opnieuw aangesloten en er hingen nog geen gordijnen. Ook de decoratieve materialen hadden nog geen plekje gekregen.

In de tijd die verstreek speelde Yve al lekker op haar nieuwe kamer.  Zo maakte ze al lekker kennis met deze slaapkamer, die steeds meer ‘eigen’ werd.

Nog niet helemaal klaar… maar toch…
De decoratie hing nog niet, de gordijnen waren nog niet binnen…  maar mijn man besloot dat het zover was. De rolluiken verduisterde de kamer volledig. Oftewel de hoogste tijd voor de eerste keer slapen in d’r eigen peuterbed.  Ik was aan het  werk… dus ik had niets meer in te brengen. Hierdoor was ik niet bij dit toch wel speciale moment… 🙁

peuterbed
De eerste keer slapen in het peuterbed was een feestje!

Vol trots kreeg ik een appje van mijn man dat Yve perfect heeft geslapen in haar nieuwe bed. Ook ’s avonds ging Yve vrolijk naar bed en sliep ze goed. De volgende morgen riep ze ‘Mama ik ben wakker’. We hebben even getwijfeld om haar zelf te leren uit bed te komen als ze klaar is met slapen. Bij nader inzien is dit veel fijner. Wij bepalen wanneer ze uit bed mag komen. Hierdoor voorkomen we dat ze ineens midden in de nacht naast ons bed staat.

Terugval?
Na een week leek het slapen van Yve even wat minder goed te gaan. Ineens was Yve veel vroeger wakker en riep ze rond 5.30 al dat ze wakker was… :-S  Na wat aanpassingen in haar ritme was dit gelukkig gauw weer verholpen. Onze kleine meid slaapt weer als een roosje.

Missie volbracht
Yve slaapt nu ruim 4 weken in haar peuterbed en het gaat uitstekend. Voor de zekerheid hebben we de eerste weken het ledikantje in de babykamer laten staan. Stel je voor dat er toch bedtijdbattles zouden ontstaan. Niets aan de hand…. Missie volbracht! Het ledikantje is nu gewoon babyproof.

 

 

 

 

Comments are closed.