Slaapconsult 

babyslaapJe weet dat kinderen kunnen zorgen voor slapeloze nachten. Dit kan soms langer duren dan je van te voren had verwacht. Zo langzamerhand heb je het gevoel dat je dagen en nachten volledig draaien om het in slaap brengen van jouw kindje Je vraagt jezelf af wat je verkeerd doet. Lieve mama (en papa), jij doet niets verkeerds! Het feit dat jij deze pagina leest, laat zien dat jij alles wilt doen om jouw kindje lekker te laten slapen. Je hebt alleen de juiste ’tools’ nog niet gevonden. 

⇒ Slaapt jouw kindje alleen maar hazenslaapjes?
⇒ Heeft jouw kindje veel hulp nodig bij het in slaap vallen?
⇒ Huilt je kindje veel?
⇒ Lukt het jouw kindje niet om alleen in slaap te vallen?

Met een slaapconsult kan ik je helpen om bovenstaande ‘issues’ op te lossen. 

Slaap ‘problemen’ bij jonge baby’s ontstaan regelmatig vanuit lichamelijke klachten of oververmoeidheid. Het is soms niet helemaal helder wat nu oorzaak of gevolg is. Er kan sprake zijn van reflux, koemelkallergie, verschoven werveltjes, darmklachten of KNO klachten. Het kan een zoektocht zijn om alles uit te sluiten. Ik kijk met je mee en wijs je de weg in het medische circuit. 

Bij wat oudere kinderen zijn slaapproblemen veelal uit wanhoop ontstaan. Je kindje kon niet slapen, dus jij hebt hem of haar in slaap gevoed; in bed genomen etc. Dit is hartstikke logisch, want ook jij wilde slapen. Echter zie ik vaak dat kindjes hieraan gewend zijn geraakt en dus altijd hulp nodig hebben bij het slapen. Dit breekt je als ouder op een gegeven moment op. Waarschijnlijk ben je daarom ook aan het lezen op mijn site. 

Heb jij het gevoel dat het tijd is om weer te ‘leven’ in plaats van te overleven? Dan kan een slaapconsult je weer op weg helpen. 

peuterslaapWat houdt een slaapconsult in?
In een slaapconsult onderzoek ik fysieke-, omgevings- en slaaptechnische factoren die het slapen van jouw kindje kunnen verstoren. Dit verwerk ik een slaapanalyse, waardoor jij de oorzaak begrijpt van het slechte slapen van jouw kindje. Deze analyse wordt praktisch vertaald naar een slaapplan. Het slaapplan is opgedeeld in kleine praktische stappen, zodat jij als ouder het overzicht houdt en de kans van slagen groter wordt. 

In het slaapplan wordt rekening gehouden met de gevoelige periodes van jouw kindje om te werken aan een goede slaap. Door de stappen rustig op te volgen, bouw je een stevig fundament, waardoor slapen in de toekomst minder problemen oplevert.

'Ik vond het zeer fijn dat het slaapconsult helemaal op onze dochter was toegespitst'.
Maartje
Mama van Sofie van 6 maanden oud
Via het boek droomritme zijn we zelf verder gekomen met het slapen van onze dochtertje. Dankzij de verdieping van Miranda zijn we verder gekomen en hebben we het geheel kunnen finetunen. Het uitgebreide slaapconsult met praktische tips heeft hier aan meegeholpen.
Marcel en Marjolein
Ouders van een baby van 4 maanden

Wat krijg je?

  • Een heldere analyse van fysieke- , omgevings- en slaaptechnische factoren
  • Inzicht in oorzaak en gevolg van de slaapproblemen
  • Praktische adviezen om eventuele onrust te verminderen
  • Praktische adviezen om de slaapomgeving te optimaliseren
  • Een duidelijk slaapplan met kleine heldere stappen
  • Alles geheel op maat gemaakt voor jouw kindje
  • Aansluitend bij jullie opvoedstijl en wensen
  • Heel veel extra informatie passend bij jullie situatie

slaapcoach, contact, gelderlandTwijfel je nog? Laten we eerst eens met elkaar kennismaken om te kijken of ik wat voor je kan betekenen. Ik vind het belangrijk dat we een klik hebben en beiden een goed gevoel hebben, voordat we een samenwerking aan gaan. 

Ontwikkelingen
Je kindje maakt in korte tijd enorme ontwikkelingen door. Al deze indrukken moeten verwerkt worden. Verwerken gebeurt veelal tijdens het slapen. Er zijn periodes waarin je goed aan slapen kunt werken en periodes waarin dit lastiger gaat. Ik laat je zien wanneer en hoe je het beste aan slaap kunt werken. 

Huilen
Ieder kindje huilt, maar de vraag is waarom en wat doe je hieraan? Een veel gehoord advies van buitenstaanders is ‘laat maar huilen, dan slaapt hij vanzelf wel in’. Echter zorgt laten huilen voor stress, Stress kan schadelijk zijn voor de ontwikkeling en heeft een negatieve invloed op de hechting.  
Laat je je kindje bewust huilen, dan zal hij uiteindelijk opgeven omdat hij zich niet gehoord voelt. Daarnaast is de methode ‘laten huilen’ zwaar voor ouders. Het gehuil van een baby gaat immers door merg en been. Ik zal je de ‘laten huilen’ methode ten alle tijden afraden, simpelweg omdat ik er niet achter sta en er niet in geloof. Natuurlijk zal je kindje af en toe huilen, maar het belangrijk is dat jij jouw kindje tijdig troost en laat weten dat je er bent. 

Ritme
Iedere leeftijd heeft zijn of haar eigen ritme, dit kenmerkt zich vooral in de duur van de slaapjes. Wat veel ouders niet weten is dat vrijwel ieder kindje een maximale tijd achter elkaar wakker kan zijn, passend bij de leeftijd van de kindje. Door te werken met deze ritmes, zal je zien dat de weg naar dromenland een stuk makkelijker gaat. Ik kijk in het slaapconsult met je mee naar het huidige ritme van jouw kindje en help je om deze bij te sturen waar nodig. 

Wil je meer weten over het juiste ritme van je kindje? Download dan het e-book ‘Klaar voor een goede slaapstart’. Een praktisch e-book met informatie hoe je een goede slaapbasis legt voor je kindje. 

 

'Ze liet helemaal geen slaapsignalen zien, maar ik legde S. aan het einde van de wakkertijd in haar bedje. Ineens viel ze in slaap, zonder huilen'.
Lotte
Mama van een baby van 4 maanden

Slaapgewoonten
Als je kindje slecht slaapt, dan doe je er alles aan om je kindje te laten slapen. Hierdoor kan het zijn dat jij fungeert als schommelstoel, levend matras of is jouw borst een ‘all you can eat buffet’ geworden. Ik weet als geen ander hoe gemakkelijk een bepaalde gewoonte er in sluipt. Immers ‘all you need is sleep…’ 
Bepaalde slaapgewoonten (ook wel slaapassociaties genoemd) zijn hartstikke goed en fijn, maar sommigen vragen veel van jou als ouder. Het is vaak heel lastig om dit te doorbreken. Ik laat je zien hoe je deze ‘verkeerde’ slaapgewoonten kunt doorbreken. We werken toe naar een fijn bedtijdritueel met fijne slaapgewoonten.